ΥΛΙΚΑ:
- 210g μπισκότα ντίνκελ BIOBREAK
- 30g αμυγδαλοβούτυρο ΟΛΑ ΒΙΟ
- 425g Επιδόρπιο γιαουρτιού Koko καρύδα με βανίλια ΒΙΟΥΓΕΙΑ
- 300γρ Κρέμα καρύδας Ecomil ΒΙΟΥΓΕΙΑ
- 220g ζάχαρη άχνη ΟΛΑ ΒΙΟ
- 1 ξύσμα λεμονιού
- 1g βανίλιας μπέρμπον BioVegan σε σκόνη ΒΙΟΥΓΕΙΑ
ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ:
- Αποξηραμενα μήλα ΟΛΑ ΒΙΟ
- 75 γραμμάρια ζάχαρη Demerara ΟΛΑ ΒΙΟ
- 100 ml Νερό
- λίγο αλάτι Ιμαλαϊων ΟΛΑ ΒΙΟ
- 30 γραμ. Επιδόρπιο γιαουρτιού Koko καρύδα φυσικό
- Κάσιους ΟΛΑ ΒΙΟ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Χτυπήστε σε μίξερ το αμυγδαλοβούτυρο με το γιαούρτι Koko. Αδειάστε το σε ένα μπόλ και τοποθετήστε στο ψυγείο. Σε άλλο μπόλ χτυπήστε σε μίξερ το γιαούρτι Koko και την κρέμα καρύδας σε ένα μπολ και πρσθέστε τη ζάχαρη άχνη σιγά σιγά. Έπειτα προσθέστε τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Φτιάξτε τη βάση του μπισκότου βάζοντας το μείγμα από πάνω και αφήστε το στο ψυγείο για 4 ώρες. Λιώνετε αργά τη ζάχαρη demerara στην κατσαρόλα μέχρι να καραμελωθεί ελαφρώς, και στη συνέχεια προσθέστε γρήγορα νερό, ελάχιστο αλάτι και τα μήλα. Τοποθετήστε ένα καπάκι πάνω από την κατσαρόλα και αφήστε το να μαγειρευτεί αργά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Όταν τα μήλα μαλακώσουν, αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το αρχικό μείγμα που είχαμε στο ψυγείο με το αμυγδαλοβούτυρο και το γιαούρτι Koko. Μπορείτε να το απολαύσετε αργότερα αφού σταθεροποιηθεί είτε ζεστό είτε κρύο.
Tip: Αν επιθυμείτε προσθέστε λίγα κάσιους στο τέλος!
Καλή απόλαυση!