Υλικά:
- 350 γρ. ταχίνι ΟΛΑ ΒΙΟ ΤΟ ΘΕΛΩ
- 260 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη ΤΟ ΘΕΛΩ
- 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
- 70 γρ. νερό
- 1 βανιλίνη ΤΟ ΘΕΛΩ
- 120 γρ. αμύγδαλα, ψημένα, προαιρετικά ΤΟ ΘΕΛΩ
- 120γρ (ή λιγότερη ποσότητα) φυστίκια ψημένα ελληνικά ΤΟ ΘΕΛΩ
- 20 γρ. κακάο ΟΛΑ ΒΙΟ ΤΟ ΘΕΛΩ
- χυμό λεμονιού
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε την ζάχαρη, ελάχιστο λεμόνι, το μέλι και νερό ανακατεύυντας για λίγα επτά έως ότου καραμελώσουν. Αφού το αφαιρέσουμε από τη φωτιά βάζουμε σε ένα μπολ το ταχίνι και ρίχνουμε σταδιακά ανακατεύοντας πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Άν επιθυμείτε μπορείτε να βάλετε έλαιο βανίλιας. Ακόμα μπορείτε να προσθέσετε αμύγδαλα ή ελληνικά φυστίκια. Ακόμη, θα μορούσατε να προσθέσετε κακάο για έξτρα γεύση.Τέλος, βάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο.