ΥΛΙΚΑ για 35- 40 κουλουράκια:
- ½ κιλό αλεύρι καρύδας OΛΑ ΒΙΟ
- 1 σόδα μαγειρική (Biovegan)
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ (Lecker’s)
- 1/3 κουταλάκι γαρύφαλλο ΟΛΑ ΒΙΟ
- 1 κουταλάκι κανέλα ΟΛΑ ΒΙΟ
- 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο ΟΛΑ ΒΙΟ
- 1 κούπα ζάχαρη καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ
- 1 κούπα λάδι καρύδας (Bioplanete)
- 1 κουταλιά κονιάκ ή όποιο άλλο ποτό επιθυμείτε
- Ελάχιστο ξύσμα και χυμό από πορτοκάλι ή εναλλακτικά λεμονιού
- 1 κουταλακι ανθρακούχο νερό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Αρχικά κοσκινίστε το αλεύρι καρύδας με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο. Στο μίξερ χτυπήστε το λάδι με το ανθρακούχο νερό, το κονιάκ και τον χυμό και ξύσμα του πορτοκαλιού ή λεμονιού. Μετά από λίγο προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά που έχετε κοσκινίσει ήδη. αφού τα ανακατέψετε καλά μπορείτε να ξεκινήσετε να πλάθετε αφού καταλάβετε ότι η ζύμη έχει σφίξει προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί. Πέρα από μπισκοτάκια μπορείτε να πλάσετε και άλλα σχήματα όπως πλεξούδα σαν κουλουράκια. Εφόσον τα έχετε τοποθετήσει σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα βάζετε στον φούρνο για περίπου 15 – 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν στους 170-180ο C.
Tip: Όταν είναι έτοιμα βάλτε τα να κρυώσουν σε μία σχάρα. Συνοδεύστε τα με τον καφέ ή το γάλα σας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Καλή σας απόλαυση!