Υλικά:
- Aλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουτ. Αλάτι Μεσολογγίου
- Βούτυρο καρύδας
- Ζάχαρη καρύδας
- Αντί για ένα αυγό 1 κουτ. σούπας αλεσμένος λιναρόσπορος βιο υγεία + 3 κουτ. σούπας νερό
- 1 1/2 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
- Ψιλοκομμένα εσπεριδοειδή (πορτοκάλι και λεμόνι)
- Ψιλοκομμένα φιστίκια αιγίνης
- Αποξηραμένα κράνμπερυ
Εκτέλεση:
Χτυπήστε σε ένα μπόλ το βούτυρο με την ζάχαρη και σε άλλο μπολ το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Αφού χτυπηθεί καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη ρίχνετε 1 κουτ. σούπας λιναρόσπορο και το 3 κουτ. σούπας νερού. Ενώνετε το περιεχόμενο των 2 μπολ και στη συνέχεια σε αυτό το μείγμα που έχετε δημιουργήσει προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς και τα εσπεριδοειδή. Δημιουργείστε σε ένα δίσκο κύλινδρο με τη γέμιση και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά. Έπειτα κόψτε σε πάχος ενός εκατοστού ροδέλες και τοποθετήστε σε ταψί με λαδόκολλα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Κατά την διάρκεια του ψησίματος γυρνάτε πλευρά στα μπισκοτάκια. Ψήστε έως ότου πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα για περίπου 15 λεπτά (μπορεί κ λιγότερο).
Tip: Αν θέλετε φτιάξτε μείγμα γλάσο από λεμόνι και κάντε σχέδια πάνω από τα μπισκοτάκια. Προσέξτε να μην είναι πολύ ρευστό.
Υλικά:
- 2 κούπες ζάχαρη άχνη
- 7-8 κ. γλ. χυμό λεμονιού
- 2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
Καλή απόλαυση!