Υλικά για χρήση μέτριας φόρμας:
- 250γρ. βούτυρο καρύδας
- 300γρ. ζάχαρη καρύδας Βιο Υγεία
- 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 κουτ. σούπας αλεσμένος λιναρόσπορος βιο υγεία + 12 κουτ. σούπας νερό
- 3 laim ξύσμα και χυμό
- ¾ φλ. καλαμποκέλαιο
- Αν θέλετε επιλέξτε γλάσο για τη διακόσμηση με υλικά:
- 2 κούπες ζάχαρη άχνη
- 7-8 κ. γλ. χυμό lime
- 2 κ. γλ. ξύσμα lime
- 1 ½ κουτ. σούπας κονιάκ
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Χτυπάτε σε μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε έπειτα τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα από laim και τη φαρίνα εναλλάξ με το γιαούρτι.
Αδειάζετε το μείγμα φόρμα και ψήνετε για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του και να ψηθεί σε βάθος. Ελέγχετε αν ψήθηκε βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι το οποίο πρέπει να βγει στεγνό. Αφού σιγουρευτείτε ότι είναι ψημένο το αφήνετε να κρυώσει. Καλή απόλαυση!
Tip: Αν θέλετε φτιάξτε μείγμα γλάσο από λεμόνι για να στολίσετε τι κέικ σας. Προσέξτε να μην είναι πολύ ρευστό.
Υλικά:
- 2 κούπες ζάχαρη άχνη
- 7-8 κ. γλ. χυμό λεμονιού
- 2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
Καλή απόλαυση!